sâmbătă, 3 aprilie 2010

Cum sa iti ingrijesti girafa

 Inca de mic copil am crescut inconjurat de animale. La bunici la tara aveam gaini, porci, porumbei, caini, iepuri, pesti de acvariu, etc. M-am mutat apoi la bloc si a trebuit sa stau o vreme departe de animale. Am avut apoi din nou o tentativa - nereusita insa - cu pesti de acvariu. Mai nou m-am reprofilat, am un pet nou, o girafa. De fapt e un giraf si il cheama Galileo. Sunt deosebit de multumit de el si, pentru ca imi inchipui ca si altii au la randul lor un astfel de anumal de companie m-am gandit sa impartasesc putin din experienta mea.
 Girafele sunt blande, stau unde le pui, nu fac scandal si mananca orice. Sunt deosebit de atasate de stapanul lor si sunt si foarte usor de dresat. Cu putin ajutor din partea unui specialist (ma rog, tipul dresa pisici dar a mers si cu Galileo) am reusit ca dupa 2 saptamani sa imi pot permite sa trimit girafa singura la piata sa isi cumpere de mancare. Ma ajuta si la treburile casnice, face curat in scara blocului si se joaca cu copilasii vecinilor. Ii place sa o hranesc cu mana mea asa ca in ultima perioada, din cauza ca a avut ceva probleme cu gatul a trebuit sa imi iau o scarita. Nu ii place sa spele masina si nici sa ma vada facand lucrul acesta si asta pentru ca nu ii plac masinile. Da, girafa mea e geloasa pe masini pentru ca, neputandu-se urca in masina, de fiecare data cand plec de acasa motorizar, considera ca aceasta (masina) vrea sa ne desparta.
 Daca aveti girafa nu uitati sa o lasati sa asculte muzica. Grafa e incantata de muzica ascultata la pickup. Asculta orice fel de muzica dar prefera rock-ul vechi si muzica de camera. Girafa nu se poarta in lesa. Ea e destul de inteligenta ca atunci cand iesi in oras sa te urmeze fara a alerga bezmetica in jurul tau. Desi pare fragila, girafa e foarte puternica si te apara  in cazul in cate esti in pericol. De doua ori si-a demonstrat curajul - prima data m-a salvat de o vulpe luptandu-se aprig cu aceasta iar alta data, atacat fiind de o ceata de beduini, am incalecat pe ea si am scapat in galop.
 Deci, nu uita: in caz ca ai girafa ar fi bine sa o tratezi cu respect pentru ca nici nu sti cand iti va salva viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu