vineri, 17 iunie 2011

Sarpele Simion

   Oare cine e respondabil cu cadourile in cazul unei zile de nastere ? Cine e persoana care le aduce si le distribuie celor aniversati ?

   Ma gandesc ca daca tot exista Mos Craciun care aduce cadouri copiilor in preajma craciunului si Iepurasul care umple cuibul cu cadouri in preajma pastelui, atunci e clar ca trebuie sa existe cineva care sa faca acelasi lucru cu ocazia zilei de nastere pentru ca e o certitudine ca fiecare dintre noi primeste cate ceva.
   Dupa ce o documentare foarte intensa in legatura cu acest subiect (timp de 9 anisi jumatate am vizitat situri arheologice, am citit carti extrem de vechi ce povesteau de serbarea zilei de nastere inca din Mesopotamia si Egiptul antic, etc.) ma declar capabil sa emit afirm urmatoarele: responsabil cu cadourile in cazul unei zile de nastere este Sarpele Simion.
  Am gasit nenumarate indicii referitoare la aceasta creatura magica, semitransparenta si difuza (spre deosebire de Mos Craciun care intra pe horn, Sarpele Simion intra in casa difuzand prin imperfectiunile peretilor - crapaturi, pori, discontinuitati in tencuiala). Contrar unor credinte pagane- in special venite din zona americii centrale si de sud, Sarpele Simion nu are pene. Are in schimbi doi pinteni, unul pe cap si unul pe coada, folositi indeosebi pentru a-si agata plasele cu cadouri. De asemenea, el nu are nici clopotei, sonerie sau claxon. E o vietate extrem de silentioasa, aceasta fiind si o dovada a faptului ca de ziua ta doar te trezesti cu cadourile, fara a sti cine le-a adus sau de unde au aparut. E normal ca, avand in vedere cele enumerate mai sus, sa ne intrebam: totusi, care sunt dovezile palpabile ale existentei Sarpelui Simion. Ei bine, cred ca cea mai clara dovada cum ca Simion exista sunt urmele pe care acesta le lasa pe asfalt. Azi, aceste urme pot fi vazute pe toate drumurile lumii dar sa stiti ca exista si dovezi mai vechi, bucati de carosabil purtand amprenta Sarpe Simion si care dateaza din secolele VII ien dar si II- IX en fiind expuse la Muzeul de Arheologie si Antropologie al Universitatii Pensilvania dar si la Muzeele de istorie ale Marii Britanii, Turciei si Indiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu