vineri, 17 mai 2013

Uriasul Mut

M-am intalnit zilele trecute cu Uriasul Mut. Nu am remarcat schimbari spectaculoare in raport cu ultima noastra intalnire. Poate putin mai Urias dar la fel de mut. L-am privit evident de jos in sus, si nu pentru ca stateam pe scaun ci pentru ca eu sunt atat de mic iar el e atat de Urias. Cu toate ca am avut o mare pornire sa ii strang mana m-am potolit instant si de aceea scriu acum cu ambele maini.
L-am observat pentru a nu  stiu cata oara si am remarcat inca odata cat de adevarata e teoria ce spune ca lipsa unui simt le amplifica pe cele ramase. Uriasul  Mut e astfel un Urias care aude extrem de bine si de aceea isi foloseste la maxim aceasta calitate. El poate astfel sa stea sa asculte cu anii, fara sa spuna nimic, eventual mai trage si cu ochiu, uneori chiar fara sa clipeasca. De asemenea si simtul gustului estre extrem de dezvoltat la Uriasul Mut, doar ca gusturile  sale sunt de cele mai multe ori eextrem de proaste.
Uriasul Mut nu stie insa prea multe. Desi are un cap mare, evident cap de urias, Uriasul Mut nu are prea multe prin el pentru ca, din moment ce ii lipseste principala modalitate de a-s expune ideile, el prefera sa gandeasca altii pentru el.
M-am intrebat de atatea ori, oare ce ar spune Uriasul Mut daca ar putea vorbi ? Ce s-ar intampla oare daca pentru cateva secunde, Uriasului Mut i s-ar dezlega limba ? Ei bine, i-am adresat aceasta intrebare iar Uriasul Mut mi-a raspuns, evindet printr-un SMS: ti-as spune cat e ora. Nu pot spune ca am ramas surprins de acest raspuns, mai ales pentru ca stiam ca Uriasul Mut este un mare fan de ceasuri si e evident ca stie cat e ora mai bine ca nimeni altul. Am fost insa uimit de faptul ca desi are cel mai special ceas - la fel de urias ca ceasul de la Greenwich - Uriasul Mut prefera sa priveasca din cand in cand si la ceasurile altora, evident din motive de siguranta.
L-am parasti oarecum repede pe Uriasul Mut, fara a-mi lua ramas bun pentru ca de "la revedere" nu se pune problema. Pentru mine timpul sau a trecut de mult si sper ca si el a simtit acelasi lucru la adresa mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu