joi, 20 iunie 2013

RIP Luo Meizhen !

    Nu credeam sa apuc sa spun asta dar fatalitatea si-a spus si de aceasta data ultimul cuvant. 
    Luo a plecat dintre noi mult la fel de discret precum a trait. S-a stins intr-o dimineata (in China) calduta de inceput de vara iar ultima-i suflare a semanat izbitor cu un stranut de panda. Cu o existanta intinsa de-a lungul a trei secole, babutza Luo a fost contmporana cu o gramada de evenimente istorice, de fapt atat de multe incat Ovidiu Dramba ar mai putea umple un volum de Istoria Culturii si Civilizatiei. 
    Cu toate ca i-a fost extrem de greu sa vada cum cei din jurul sau vin si pleaca de pe aceasta lume,  Luo a reusit totusi sa isi pastreze optimismul si chiar sa faca glume pe baza varstei sale inaintate ( de exemplu: la trecerea in nefiinta ea si-a manifestat regretul ca nu a mai trait putin pentru a vedea finalul seriei "Tanar si nelinistit"). Si, ca un fapt divers dar foarte important, trebuie sa spunem ca desi a pierdut o gramada de persoane apropiate, Luo nu a plans decat de 2 ori in viata la 111 ani cand a murit testoasa ei favorita, ce o primise in dar cand a mers la gradinita si la 123 de ani cand a aflat ca a murit idolul ei Michael Jackson.
    In cei 127 de ani cat a trait Luo n-a fost deloc o femeie la locul ei ci a dus un trai plin de excese. Tigari, alcool, tutun, sex neprotejat cu persoane care mai de care mai dubioase, mancare plina de grasimi si de E-uri si mai ales canabis sunt ingredientele care au pigmentat parca nesfarsita viata a chinezoaicei noastre. Iar daca pe masura ce a imbatranit, o serie din viciile de mai sus au fost eliminate mai mult sau mai putin voit, bongul - sculptat cu mana ei dintr-o tulpina de bambus- a insotit-o pana pe patul de moarte si chiar mai departe pentru ca ultima sa dorinta a fost sa fie ingropata cu pretiosul obiect.
    Cum era de asteptat dupa o viata atat de plina de excese, de pe urma ei nu prea au ramas multe bunuri materiale iar acest fapt a atras nemultumirea miilor de rude ce sperau la o mica mostenire. Drept razbunare, inmormantarea ce i-a fost organizata a fost departe de ceea ce se cuvenea pentru cea mai varstnica persoana de pe Pamant. Aruncata intr-un sicriu ieftin si acoperita cu doi saci gauriti in care se depozita in mod normal orez Luo Meizhen se odihneste in sfarsit in pamatul ce l-a calcat vreme de peste 5 sferturi de secol.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu