sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Adevarata istorie (IV) - Baba Novac

   Erou sarb, Baba Novac a ajuns sa fie respectat si de catre cartile de istorie din Romania, nu atat pentru fatele lui de vitejie in luptele impotriva turcilor ca aliat al lui Mihai Viteazul ci mai ales pentru faptul ca e precursorul travestismului pe aceste meleaguri.
   Luptator pentru libertate si vajnic opozant al imperiului otoman pe timpul zilei, haiducul Novac se transforma la lasatul serii intr-un travestit deloc simpatic, aducand mai mult cu o femeie in varsta decat cu  o bunoaca capabila sa rezolve singura un batalion de lancieri. De aici i se trage si porecla ce l-a urmarit de-a lungul timpului. Cu toate ca look-ul de travestit nu era deloc unul extrem de sexy, Baba Novac a profitat in special de fanteziile soldatilor din armata lui Mihai, carora - din nu se stie ce motiv - le placeau femeile cu barba. Cum insa in acea perioada  numarul acestor tip de femei era redus, Baba Novac a reusit sa se impuna intr-un timp foarte scurt ajugand de-a dreptul capetenie a soldatilor a caror curva era pe timpul noptii.
   Iscusit atat pe campul de lupta cat si in intunericul cortului, Baba Novac a avut o cariera lunga si plina de succes. Cantece de lauda au fost scrise in cinstea sa, statui in larmura sau granit i-au fost sculptate,  istoricii l-au mentionat in nenumarate lucrari de specialitate si mai nou, in special datorita lookului, a devenit un adevarat trand pentru personalitati gen Conchita Wurst, Ernest Maftei, Zac Galifianakis dar si un idol suprem al hipsterilor posesori de barbi stufoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu