marți, 17 mai 2011

Timpul revelatiilor

      2011 a insemnat pentru mine mult mai mult decat las sa se vada. Desi nu a trecut nici jumatate din el, pana in acest moment m-am ciocnit de mai multe AXIOME, cum nu am ai intalnit - insumate- in toti cei 54 de ani de viata.
      De la talentul romanilor, descoperit in show-uri TV la faptul ca marimea minima a pantofilor barbatesi BIT e 40, de la muzica Laurei Lavric la truda masinutelor serviciului de salubritate din Timisoara, si mult multe altee ... totul s-a infatisat in curul gol cunoasterii mele cu un simplu si singur mesaj: ia-ma !
      Privind in urma pot sa deslusesc totusi unul dintre cele mai crude si mai tiste adevaruri, descoperit poate si cu alte ocazii dar in care nu vroiam sa cred nici in ruptul capului: "Oamenii nu se schimba".
      Intradevar, desi ani intregi suntem imbatati cu vesnicul cliseul "Evoluam. Oamenii se pot schimba", imi permit sa afirm sus si tare ca toate asta sunt vorbe inventate de niste oameni pentru a-si vinde cartile de dezvoltare personala sau mai rau sunt echivalentul subliminal al etnobotanicelor.
      Stiu, ai trecut de la caruta la Q5 dar asta nu e mare luru atata timp cat iei de la gura copiilor ca sa alimentezi cu 50 de lei pentru a te umfla in pene prin oras. Mare filozofie ca in loc de un televizor alb negru ai acum o plasma cu diametrul de 200 cm cand inca nu ai descoperit periuta si pasta e dinti. Nu inseamna ca ai evoluat pentru ca ai un IPAD 2 de 64 Gb cu wifi cand tu puti a transpiratie la ora 9 dmineatza la fel cum puteai cu o seara inainte - ca doar si vaca, acolo, in grajdul ei, pute la fel dor ca ea e la acelasi nivel de evolutie ca in urma cu sute de ani. Si nici schimbare nu vad in faptul ca mergi la mall la salonul de infrumusetare, iti faci ce ma tare freza si cele mai tari manichiuri dar tu te speli pe cap odata la 2 saptamani si  cand te stergi la cur iti ramane rahatul sub unghii.
       Trist, dar nu ne schimbam, ramanem aceiasi neanderthalieni, putin mai "articulati", care se plimba cu sahul sub brat pentru a da impresia ca sunt niste rafinati dar care in realitate nu stiu cum se da pagina la o carte.

Un comentariu:

  1. n am de gand sa ti citesc cacatul...dar am observat bolduit "Oamenii nu se schimba";
    ei bine, pe mine, ROCK UL M A SCHIMBAT ! PUNCT!

    RăspundețiȘtergere