vineri, 13 septembrie 2013

Adevarata istorie (III) - Oradour-sur-Glane

    Pentru necunoscatori - Oradour-sur-Glane e un mic sat in pizdea (aka zona centrala a Frantei) unde la 10 Iunie 1944, trupele germane au omorat 642 de cetateni.
    Exista o gramada de ipoteze, care mai de care mai fanteziste, in legatura cu motivele acestui masacru. In realitate insa, asa cum reiese din marturiile lasate de cei ce au participat la el, motivul e unul foarte simplu - FOAMEA.
     Oare cum te-ai fi simtit tu, mult iubit si stimat cititor al acestui bloc, de-ai fi fost in pielea soldatului german ?
     Gandeste-te ca ai marsaluit o gramada de drum de-a latul Europei si ajungi obosit si rupt de foame undeva in mijlocul Frantei. Acuma, ai si tu bunul simt sa nu te astepti la o mancare ca la mama acasa, mai precis carnati pe varza sau snitel cu salata de cartofi dar totusi, ai speranta la ceva friptura ori tocanita. Cand colo, te trezesti ca astia iti pun pe masa o salata, niste foie gras, cateva bucati (mai mult coaja) de bagheta frantuzeasca si niste ciuperci coapte cu branza de capra. Nu-i asa ca ai putea avea impresia ca oamenii astia mici cu basca te cam iau la misto ? Nu-i asa ca simti cum mania te cuprinde si te joci tot mai frecvent cu mana pe tragaciul pistolului mitraliera ? Si, cand in loc de berea ta iubita mai primesti si un pahar de vin acru de ti se face gura punga, despre care localnicii spun insa ca provine de la o "vignoble de prestige", nu-i asa cum simti ca-ti pierzi total cumpatul si te pui sa iti descarci intreg incarcatorul in populatia asta de food freaks ?
     Pai, daca pana si tu, cel ce citesti acest blog de rahat simti la fel, atunci nu mai ai de ce sa te miri ca in urma cu aproape 70 de ani aceste lucruri chiar s-au intamplat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu