marți, 3 septembrie 2013

Ochiul

   Pornind de la celebra poveste a lui Ion Creanga "Soacra cu trei nurori", mi-am pus intrebarea "daca as avea un al 3-lea ochi, unde as vrea ca acesta sa fie amplasat ?" Soacra din povestea respectiva il avea in ceafa - FAIL ! Tot timpul iti bate soarele in ochi, fie cei din fata, fie cel auxiliar asa ca am exclus din start aceasta idee.
   Mi-am mai pus si in trecut aceasta problema doar ca, tanar fiind, nu m-am gandit prea mult asa ca in acele vremuri ma vedeam cu un al treilea ochi amplasat in palma. Cu mintea de acum imi dau seama cat de mult greseam. Cum mai puteam eu sa car pe brate toate mobilele alea grele in timpul celor 5 schimbari de domiciliu ? Eram tot vanat la ochiul din palma - asta daca aveam noroc si nu il scoteam. Sau cum rezistam eu ca zi de zi, in timp ce ma sterg la cur sa trag cu ochiul la eveniment ? Periculos si scarbos in acelasi timp.
    Ei bine, acum stiu, daca as avea un al treilea ochi, as vrea ca acesta sa fie amplasat in stomac. Pentru cei "in domeniu" as putea fi mai precis, precizand de-a dreptul ca as vrea sa am ochiul plasat in marea curbura a stomacului, pentru a avea o cat mai buna imagine a ceea ce se întâmplă acolo, înauntru. Explicatia acestei dorinta esteextrem de simpla, tinand cont ca daca ceva ma inspaimanta in viata asta, acel lucru este gastroscopia iar amplasarea unui ochi in stomac, ar exclude pe vecie orice eventualitate de a ma supune acestui act medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu