miercuri, 26 octombrie 2011

(ne)buni de regat

Am aflat si eu de pe pagina de facebook a celebrei Alice Nastase ca zilele trecute a fost ziua de nastere a regelui mihai asa ca am deschis vreo doua - trei ziare pentru a vedea valurile de guduraturi de la picioarele tronului.
De ce oare fac oamenii astia plecaciuni si saruta ghiulul sau capu' la sceptru regal? Cine mai e si mihai asta ? In afara de a fi un batran senil, prostut, putin balbait si cu extrem de putine cunostinte in ceea ce priveste limba romana (haha ..da' ce sa mai zic de nevasta-sa, "regina romaniei" ..cica, o gospodina care nici simplul "multumesc" nu reuseste sa-l pronunte corect) personajul respectiv nu exceleaza decat, poate, prin dragostea lui pentru masini. Da' si lui Senna i-au placut masinile ...
Oricum, marele meu deranj vine de la faptul ca omul care isi zice "regele romaniei" nu e capabil sa rosteasca corect nici macal o fraza simpla in dulcele grai al natiunii ce ar trebui sa o patroneze.
Cunosc foarte multi oameni cu numele de mihai, toti vorbesc romana mai bine decat pelticul asta dar nici unul nu se umfla asa in pene. Si cat tot vorbim de pene, mihai de Romania e cam acelasi lucru ca si banel de rromania. Facand o blanda comparatie intre cele doua personaje nu putem sa nu remarcam:


  • asemanarea fizica - amandoi sunt filiformi si cu ochii bulbucati,

  • disponibilitatea la efort fara rost (banel alearga dupa mingi pierdute iar mihai dupa un scaun pierdut)

  • asemanarea familiilor - amandoi vse trag din familii mari

  • lasitatea si mercantilismul (banel a parasit echipa al carui simbol a fost iar mihai ... ce sa mai vorbim)

...si exemplele ar putea continua.


Dar sa revenim totusi pe "terenul de joc" pentru a transmite un scuipat timid pe coroana regala si a-i ura caldurosul "lasati-ne !" mult iubitului si stimatului mihai si intregii sale suite !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu