luni, 20 decembrie 2010

cand mana pe minge nu e hent

Romania a luat locul 3 la europenele de handbal feminin - o stire normala.
Pentru "performanta" lor, diriguitorii sportului si nu numai au intentionat sa le primeasca pe fetele noastre de ... whatever, cu surle, trambite si onoruri, in salonul prezidential al aeroportului, acolo unde calca numai "sange albastru".
...si pentru ce ?
Pentru ca, la fel ca in toate celelalte "campanii" de pana acum, incepem ca leii (pardon, leoaicele) si, in purul stil romanesc, ne taiem ca maioneza la final.
Nu stiu cum dracu se intampla ca, avand cea mai tare echipa din lume, cu cele mai valoroase sportive, jucatoare la echipe care matura tot in calea lor, ajungem in jocuri decisive, in care valoarea trebuie sa iasa la iveala si dam cu palma la un rahat.
Si, ca toate sa fie minunate, penalelor astora le mai zicem si campioane (cum am vazut pe nu mai stiu ce post de televiziune). Pai bah fraierilor, campioane-s alea care castiga aurul, care urca pe cea mai inalta treapta a podiumului. De la locul 2 in jos esti zero, pluton, uitat, mizerie.
Cum adica "bronz de aur" (cum spun cei de la GSP)? Adica noi, ca suntem mai amarati, ne amagim ca fasolea frecata e caviar si ca berea noroc la 2,5 l e sam panie frantuzeasca ?
Cum adica "suntem mandri de voi", cum titreaza sport.ro ? Cine e mandru ma ? Cu ce sa ma mandresc, ca suntem una din echipele din europa ? Si Flacara Faget e o echipa din europa, si eu mai castiga, mai pierd dar nu se ridica peste o anumita stacheta, si de ei sunteti mandri ?
Nu, nu sunt mandru de o adunatura de baragladine care sunt cu nasul pe sus si ne dau valuri de sperante cand pleaca la o competitie si la final ridica din umeri si dau vina pe sansa si spun "am fi meritat mai mult". Nu sunt mandru ca le ridicam in slavi pe unele ce ar fi mai bine sa stea la carat sacose cu cumparaturi de sarbatori in loc sa ne mai ridice noua tensiunea cu neputinta lor.
Hai ...la cratita gunoaielor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu