joi, 18 aprilie 2013

R.I.P. Carnaval

Dupa cum lesne puteti observa, in jurul nostru lumea moare. Fie ca din vina atentatului din Boston, a batranetii, a unei boli incurabile sau accident de masina, doamna in negru isi umple zilnic cu tolba cu suflete pierdute. Personalitati sau nu, odata cu trecerea in nefiinta ei fac si pasul spre uitare. Din acest motiv, mi-am propus sa demarez o postare (in prima faza mensuala) care sa comemoreze unul din numeroasele decese din ultima perioada.
Ei bine, aceasta prima postare din serie mi-a dat multe batai de cap pentru ca in ultimele saptamani s-a murit pe capete. Margaret Thatcher, Chi Cheng, Dorel Dragan, sunt doar cateva dintre personalitatile ce ne-au parasit in ultima saptamana si a caror amintire putea fi foarte usor subiectul acestui post oferindu-mi si o gramada de material biografic. Cu toate astea am ales ca subiect pe cineva din nfericire mai putin cunoscut, poate chiar de-a dreptul uitat - calul Carnaval.
Singurul armasar olimpic al Romaniei postrevolutionare, Carnaval s-a nascut acum mai bine de 20 de ani intr-o familie simpla la Jegalia in judetul Calarasi, loc in care a decis sa isi traiasca si ultimii ani ai vietii, retragandu-se imediat dupa pensionare. Desi cu o cariera prodigioasa, Carnaval a dat tot timpul dovada de decenta si modestie, refuzand sa apara in lumina reflectoarelor sau in paginile revistelor de scandal. Retras din activitate imediat dupa JO de la Atena din 2004, Carnaval a trait in anonimat si mizerie, renta viagera oferita de COR ajungandu-i abia pentru fan si sare, ovazul si porumbul fiind delicatese mult prea scumpe, ce nu si le putea permite decat in zilele de sarbatoare gen Pastele Cailor. Cu toate astea spre deosebire de colegi de-ai sai cu cariere mult mai obscure, Carnaval si-a pastrat demnitatea si a refuzat sa bata cu copita la portile intitutiilor statului pentru a cersi o desaga de fan sau o galeata de apa. Ultimele clipe si le-a petrecut alaturi de cei dragi, putinii dar bunii lui prieteni sobolanii din grajd. Ultima lui dorinta a fost sa fie incinerat pentru ca numele lui sa nu ajunga cumva in scandalul Comigel. Tot la cererea sa, cenusa i-a fost aruncata in Dunare iar putinii participanti la aceasta ultima intalnire cu Carnaval au fost in unanimitate de acord cu faptul ca  A FOST UN CAL BUN.
Odihneasca-se in pace !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu