luni, 29 aprilie 2013

Adevarata istorie - Dacii si romanii

Toate cartile de istorie scriu ca romanii sunt urmasii dacilor si ai romanilor. Dar oare sunt ele adevarate toate celelalte legende legate de existenta dacilor pe aceste meleaguri si mai apoi de invazia romana in Dacia ?
Ei bine: NU. 
Dacii, descendenti ai tracilor, s-au aflat pe aceste pamanturi din cele mai vechi vremuri ale istoriei. Plasati strategic in bazinul Dunare, Nistru, Tisa, dacii, popor eminamente sedentar, paraseau rareori aceste locuri si asta doar pe motiv de jaf - incursiuni la sud de Dunare - respectiv necestitati fiziologice - incursiuni la vest de Tisa. Convietuind alaturi de lupii stravechi, dinozauri, dragoni si alte animale mitice, dacii au deprins de la acestea curajul nemasurat dar si o inimaginabila cruzime. Dacii aveau insa si o mare slabiciune - mancarea de carne, astfel se explica faptul ca guta a aparut in premiera mondiala in Dacia. Tot asa se explica si disparitia prematura a dinozaurilor din aceasta parte a Europei. 
Popor de mari hoti, istoria dacilor a stat la baza dezvoltarii jocurilor din seria "Thief",  dacii au reusit de-a lungul vremurilor sa acumuleze bogatii nemasurate dar si artefacte de o valoare inestimabila ca Sfantul Graal sau Ciurul lui Eratostene.
Tocmai aceste bogatii au atras atentia Imperiului Roman, mare colectionar de bogatii. Si uite asa, cat ai zice fratii peste, legiunile romane s-au afisat la sud de Dunare cu scop declarat de a ocupa Dacia si de a-i lasa pe locuitori fara aurul si pietrele pretioase adunate cu atatea truda. Asediul a fost scurt pentru ca desi foarte viteji, dacii stateau foarte prost la capitolul dotari militare. In plus, aflati in plina dezvoltare strategico-culinara, romanii s-au prezentat - pentru prima data in istorie - cu o serie de arme de ultima generatie ca pizza, paste, limoncello, parmegiano, etc. Subrezita de aceste amenintari, rezistenta dacilor a fost infranta, regele a fugit pierzandu-si in graba capul si mana dreapta. Astfel, romanii s-au instalat in dacia la sfarsitul lui 106 impunandu-si politica si organizarea teritoriala si, pe langa armele culinare, in Dacia a aparut rapid mafia,   scarpinatul genitalelor si putoarea de usturoi. 
Inglobati in marele imperiu, mii de daci au luat drumul Romei unde au inceput sa se indeletniceasca cu constructiile, ingrijirea de persoane in varsta, jocul de fotbal sau prostitutia, job-uri ce le presteaza chiar si in ziua de azi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu