luni, 8 iulie 2013

Franta - Manual de utilizare (I)

== AUCHAN ==

Imi aduc aminte cu dor si drag de Auchanul din Timisoara (Iulius Mall) in principal pentru ca acolo era unul din putinele locuri unde gaseam Bergenbier nefiltrata. Gandul imi zboara apoi mai departe, la supermarketul Auchan in sine.
Sa mergi la Auchan in Timisoara era o adevarata sarbatoare. Cand cineva spunea "Am fost in weekend la cumparaturi la Auchan" o facea pe un ton atat de solemn de parca zicea ca a fost la biserica sau la Casa Poporului. Fiind unul dintre ultimele supermarketuri deschise in oras si in plus beneficiind de si de o amplasare de senzatie, Auchanul filiala Romania e considerat ca locul de shopping al celor cu nivel de trai peste medie si de aceea, sambata sau duminica, dupa o tura de mall avand ca scop prezentarea noilor țoale, cetateanul/ceteteana dadea o bifa si la Auchan, chiar daca pleca de acolo doar cu o apa plata si o cutie de margarina.
In tara lui de origine insa, Auchanul e o chestie cu totul diferita de ceea ce se intampla din Romania.
Cu toata ca Franta e o tara unde luxul si grandoarea sunt la ele acasa, cel putin din aceste doua puncte de vedere, Auchanul "de la mama lui" e inferior celui mioritic si asta in primul rand pentru ca in Franta, la Auchan lumea merge sa cumpere nu sa se vanda. Cu mai putini "colorati" in comparatie cu alti retaileri (Lidl, Dia ...), Auchanul francez ramane totusi un magazin al oamenilor de rand.  Ca si plusuri as putea sa mentionez fructele (mai ieftine si mai bune comparativ cu alte magazine concurente) si raionul de vinuri iar ca minusuri painea (bagheta) "made in Auchan" ce se periseaza mult mai repede in comparatie cu painea cumparata de la o boulangerie adevarata. In afara de asta, o constatare referitoare la personalul de la casele de plata, mult mai rapid si mai eficientin comparatie cu alte supermarketuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu