miercuri, 17 iulie 2013

Marele Zid Chinezesc

    Nu a fost dintotdeauna asa.
    Marele Zid Chinezesc a fost si el mic la început. Intr-o prima faza nici măcar nu era zid ci mai degrabă un gărduleț șubred. Astfel, la începuturile sale, multa lume il sarea/ocolea fără nici o problema. Si, pentru ca nu inspira nici un fel de respect, o grămada de câini se pisau pe el. Pe lângă ca era lipsit de trăinicie, asa numitul la vremea respectiva "Micul Gard Chinezesc" era si foarte scurt - abia putând sa închidă o ograda.
    Odată cu trecerea secolelor insa, gardul a crescut, s-a înălțat semeț si solid si a ajuns - spun unii - sa fie vizibil din spațiul cosmic, ba chiar de pe Luna. Desi am iesit de nenumărate ori in afara atmosferei Pământului si am mai bine de 3 aselenizări la activ, nu am catadicsit niciodată sa verific daca teoria de mai sus e adevărată sau ba dar cu proxima ocazie o sa trag o ocheada sa vad daca e chiar asa cum se pretinde. 
    Spre deosebire de Marele Zid Chinezesc, despre Marele Canion nu avem informații cum ca ar fi văzut nici măcar din Stratosfera, apoi de mai sus (mezosfera, exosfera ...). Se vede treaba ca pentru a fi văzut de pe Luna nu e necesar sa fi Mare ci e mult mai important sa fi "made in China".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu